Паметта на съвременното поколение за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей

...
Паметта на съвременното поколение за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей
Коментари Харесай

Почитат славния крал Владислав III Ягело загинал в битка с турците край Варна, показват ценни експонати

Паметта на актуалното потомство за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей на бойната дружба 1444 година „ Владислав Варнечик “ в новата си галерия, отдадена на 595 години от  неговото рождение.

Тя ще бъде открита на 18 май (събота) 2019 година от 17.00 ч. и ще показа на варненската аудитория картички, пощенски марки, медали и плакети, които придвижват през времето загатна за героизма на 20-годишния държател, умрял на бойното поле край Варна. В изложбата е включена и първата сбирка от пощенски марки, особено основани във връзка откриването на Мавзолея през 1935 година. Ще покажем и част от картичките, отпечатани в Полша с облика на крал Владислав.



Изложбата ще може да бъде прегледана гратис в деня на откриването, когато Музеят се включва с вход свободен в Европейската „ Нощ на музеите “ от 18.00 до 24.00 ч. Тогава на кръговиден час  безвъзмезден рейс ще потегля от Парк-музей на бойната дружба 1444 към центъра, а на половин час - от Военноморския музей за музея на Владислав Варненчик.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР